با فرارسیدن فصل زمستان و سردشدن منزل، اقدامات بسیارزیادی برای کاهش انرژی گرمایی صورت میگیرد. درزها و ترکهای موجود در کنار پنجرهها و یا زیر درب میتواند سبب ورود هوای سرد و از دست رفتن انرژی شود. پس نیازاست تا تمامی درزها و شکافهای منزل را به دقت بررسی کرده و پیدا کنید، سپس با انتخاب نواردرزگیر مناسب آنها رابپوشانید. این کار تاثیربسیارزیادی را در کاهش هدررفت انرژی خواهدداشت.
درادامه این مطلب بیشتردرباره انواع نواردرزگیر و نحوه انتخاب درست آنها بحث میکنیم. شماهم اگر میخواهید با رعایت همین نکته ساده مصرف انرژی را کاهش دهید، درادامه باما همراه باشید.
نواردرزگیر چیست؟
نواردرزگیر نوعی محصول مکانیکی برای درزگیری بخشهای مختلف است. این محصول در انواع مختلفی در بازار موجود میباشد که ازانواع آن میتوان به نواردرزگیر الاستومری، نواردرزگیر آلمینیومی و نواردرزگیر برزنتی اشاره کرد. این محصول تاثیربسیارزیادی را در کاهش هدررفت انرژی خواهدداشت.
نوار درزگیر کاربردهای بسیارزیادی دارد که ازجمله آنها میتوان به درزگیری درب خودرو، مکانهای مسکونی و … اشاره کرد.
انواع نواردرزگیر
نوارهای نواردرزگیر توسط کارخانههای تولیدی عایقهای الاستومری عرضه میشود. هریک از انواع نواردرزگیر ارائه شده در بازار ویژگیهای خاص خود را دارند که شما میبایست باتوجه به نیازخود هریک را خریداری کنید. درادامه انواع نواردرزگیررا بررسی میکنیم.
[irp]
نواردرزگیر الاستومری
این نوع نواردرزگیر از جنس الاستومر ساخته شدهاست و میتوانید از آن برای پوشاندن شکافهای درب و پنجره استفاده کنید. توجه داشته باشید زمانی که لبههای عایق الاستومری در یک بخش به هم میرسد، درزهای خفیفی بین این عایقها ایجاد میشود که میتواند زیبایی کار را از بین ببرد. شما میتوانید با کمک نواردرزگیر این شکافها را به کلی از بین ببرید. برخی از ویژگیهای این نوع نواردرزگیر را درادامه بررسی میکنیم.
- در برابر حرارت و سرما مقاومت زیادی دارند و حتی میتوانند تا دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد را نیز به راحتی تحمل کنند.
- غیرقابل اشتعال هستند.
- مقاومت و استحکام بالای این محصول سبب میشود تا نقاط اتصال عایق الاستومری بدون آسیب باقی بماند.
- این نوع نواردرزگیر در برابر رطوبت و بخار آب نیز مقاومت بالایی دارند به همین دلیل نیز از آنها در عایق بندی تاسیسات استفاده میشود.
- این محصول به طبیعت آسیببی وارد نمیکند.
- شما میتوانید نواردرزگیر را در ابعاد و اندازههای متفاوتی خریداری کنید.(البته اندازههای استاندارد موجود در بازار ۳ و ۵ سانتی متر میباشد)
کاربرد نواردرزگیر الاستومری
- از بین بردن شکافهای درب و پنجره
- درزگری کانالهای کولر
- صنعت خودروسازی
- تاسیسات و سیستمهای عایق بندی
[irp]
نواردرزگیرآلمینیومی
از انواع نواردرزگیر میتوان به نواردرزگیر آلمینومی اشارهکرد. جنس این محصول از فویل آلمینیومی مستتر با آستری برای مقاوم سازی بیشتر ساخته شدهاست. شما میتوانید از این محصول برای درزگیری محل اتصال انواع عایقهای مختلف پشم شیشه، پشم سنگ و الاستومری استفاده کنید.
نواردرزگیر آلمینیومی مقاومت بسیاربالایی دارند با این وجود خودتان میتوانید بعداز اتمام کار با دست آن را جدا کنید. این محصول به دوصورت نخ دار و ساده در بازار موجود است که نمونههای نخ دار آن دوام بیشتری دارند. درادامه بیشتر درباره کاربردها و ویژگیهای نواردرزگیر آلمینیومی بحث میکنیم.
ویژگیهای نواردرزگیر آلمینیومی
- این محصول مقاومت بسیاربالایی در برابر گرما دارد.
- ایستایی و عمرمفید نواردرزگیر آلمینیومی بسیاربالا است.
- نواردرزگیر آلمینیومی در برابر بخارآب و رطوبت نیز مقاوم است به همین دلیل نیز در مراحل نصب آبگرمکن از آن استفاده میشود.
کاربرد نواردرزگیر آلمینیومی
- استفاده در مراحل نصب آبگرمکن
- استفاده در لوله های حرارت و برودت موتورخانه
- صنعت ساختمان سازی
- صنعت خودروسازی
- مخابرات
- صنعت برق
- پوشش اتصالات فایبرگلاس
[irp]
نواردرزگیر برزنتی
ازجمله نواردرزگیر میتوان به نواردرزگیر برزنتی اشاره کرد. از این محصول برای درزگیری و هواگیری نقاط اتصال اشیا استفاده میشود. این محصول تناسب ظاهری بسیارزیادی را با عایق الاستومری دارد به همین دلیل میتواند ظاهری زیبا و جذاب را برای آن بسازد.
این محصول در اندازههای متنوعی در بازار موجود است که ازجمله پرکاربردترین آنها عرضه ۵،۷ و ۱۰ سانتی متر است. درادامه به بررسی ویژگیها وکاربردهای این محصول میپردازیم.
ویژگیهای نواردرزگیر برزنتی
- میزان چسبندگی این نوع نوارها بسیارزیاد است به همین دلیل نیز طول عمر بالایی دارند.
- این محصول ضدآب است و از ورود هرگونه بخار و قطرات آب جلوگیری میکند.
- در برابر سایش و اصطحکاک مقاومت زیادی دارد.
- ضریب انتقال حرارت و برودت محصول بسیارپایین است.
- ساختاری مقاوم و استحکام دارد، به همین دلیل در برابر ضربات مقاوم است.
- نواردرزگیر برزنتی حافظ محیط زیست است.
کاربرد نواردرزگیر برزنتی
- استفاده در سیستم عایق بندی
- خودروسازی
- تاسیسات
- محیط های آزمایشگاهی و تحقیقاتی
نحوه استفاده درست از نواردرزگیر
تابه حال درباره انواع درزگیر و کاربرد هریک از آنها بحث کردیم، حال میخواهیم درباره نحوه استفاده درست از آن صحبت کنیم. درادامه مراحل استفاده از درزگیر را به صورت دقیق بررسی میکنیم.
- ابتدا لازم است سطح موردنظر را به خوبی آماده سازی کنید. اگر می خواهید یک عایق بندی ضدآب داشته باشید، پیشنهادما به شما استفاده از چسب های سیلیکونی است. این نوع چسب ها در برابر بخارآب مقاومت بالایی دارند و انعطاف پذیرند. البته دقت کنید این نوع چسب ها قابلیت رنگ پذیری ندارند، اگر به دنبال درزگیری رنگ آمیزی شده هستید، بهتراست از درزگیرهای آکریلیک استفاده کنید.
- سطح موردنظر را از چسب های قبلی پاک کنید. توجه داشته باشید برای این که بتوانید کار درزگیری را به دقت انجام دهید، ابتدا سطح قبلی را به خوبی تمیز کنید. برای این کار می توانید از یک کاتر و یا کاردک کمک بگیرید.
- برای جلوگیری از کثیف شدن اطرف سطح، می توانید اطراف آن را با کمک چسب های کاغذی به خوبی بپوشانید. بدین ترتیب می توانید چسب را به صورت یکنواخت و مستقیم روی سطح بکشید.
- برای اعمال چسب روی سطح لازم است از یک گان محکم استفاده کنید.
- سپس برای برش اندازه نازل چسب اقدام کنید. بهتراست زاویه برش شما ۴۵ درجه باشد.
- سپس به راحتی محل موردنظر را با کمک چسب پرکرده و درزگیر را روی آن قراردهید.
[irp]
دراین مطلب به بررسی انواع درزگیر،الاستومری،برزنتی و آلمینیومی پرداختیم . ویژگی های مربوط به هریک از این درزگیرها را نیز موردبررسی قراردادیم. اگر قصد خرید یک درزگیر مناسب را دارید، مطالعه این مطلب دراین زمینه به شما کمک شایانی خواهدکرد.
نظرات کاربران